Puro seçiminiz, yakışınız, muhtevaustalıkiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar tamamen size özeldir. Ancak tekrar de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda günün her saatinde muhtevameyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize için, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Yurt imalı Karayip purolarda muhtevameden önce nemliliğini denetleme geçirmek gerekir. Bu Toscanello muhtevain makbul değil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı nem oranlarında muhtevameyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da sınama kanatılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim hayati bir şart şurt var. Puro sadece yalnız sadece kokusuz ateşle yakılır! Puro her dem ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilgi ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yaklaşan. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken sıcaklık puroya sütun dokunma etmemelidir. Coşkun maviliği purodan berenarı uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı alya döndüğünde kızartma ustalıklemini esasardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 sıcaklıkölçer eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu ustalıklemi yaparken bütün tabanğın eşit yanması gerektiği muhtevain puroyu aynı zamanda ahenkli bir şekilde 360 sıcaklıkölçer döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna doğal alevli çakmalara için berenarı elan uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu üslup çakmaklar çok yavuzdür ve şu denli yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma ustalıklemi doğal alevli çakmaklarla, berenarı dem alabilir. Bu süre size vakit kaybı kadar haneükebilir yalnız puro sabır ve mesai gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı denetleme edelim. Puroyu kızartma ustalıkleminden sonrasında elverişsiz çevirip benizünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe üslup üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet bütün kadem kıpkırmızı ise yakma ustalıklemini esasarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cenahı tam yanmamışsa, kısaca bütün kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu munsapınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek dem elan çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Ferahçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz muhtevaime müheyya. Evet ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıiftira çıiftira muhtevailmeli. Alacağınız her dem beyninde en azından 40 saniye memul etmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar muhtevameye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı muhtevaimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yalnız hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı muhtevameye devam ederseniz, puro o derece kırıcılaşır ki hiç muhtevailemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Tütün belli belirsizçe ağıza doldurulur ve kâm azrailların dumanla ikazlmasına izin verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az ilgi gösterdiğinizin bir ustalıkaretidir. Sönen puronun küllerini sıkıca temizleyin. Bunun muhtevain kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkıca temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonrasında puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim muhtevatiğim Toscanello muhtevain baştan yakma iş oluşum etmez. Ancak defa imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda kederlilik hissedeceğinizi açıklamak isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 yıl hatta elan uzun bir süre da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kesinkes şarka olan 2 şart şurtı valörız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın platformın sıcaklık değerıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız platform sıcaklığının 16 ila 18 sıcaklıkölçer beyninde başüstüneğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Nesil ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden platform sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzum yoktur. Fakat lacerem eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama platformını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda tek iş ile zıtlaşmazsınız. Muhafaza platformı sıcaklığında mahiyet iş platformın antipatik değil şu denli hamam olmasıdır. Çünkü saklama platformı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile zıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise saklama platformının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbet nem saklama platformı sıcaklığına için değişme gösterecektir ve bu yüzden de saklama platformı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir üslup geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta üslup geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama platformının üslup geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu muhtevaindeki nem ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak muhtevain anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı esenlayacak kesinkes üslup geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En dobra humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes üslup geçirmedikleri muhtevain sair rakiplerine şanlı üstelik atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.