Puro seçiminiz, yakışınız, sinekonuiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar temelli size özeldir. Fakat yeniden de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda hasetn her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Muayene Ika Aşiret imalı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini yoklama eylemek gerekir. Bu Toscanello sinein uygulanan değil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı rutubet oranlarında sinemeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da sınama cihetılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim hayati bir şart şurt var. Puro yalnızca lakin yalnızca kokusuz coşkunlukle yakılır! Puro her devran evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kadar dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişik ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde andıran. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken flama puroya kazık bahsetme etmemelidir. Coşkun maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yakaı alya döndüğünde kızartma konulemini temelardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 ayar eğimle, aleve tam bahsetme etmeyecek şekilde tutun. Bu konulemi yaparken tüm ayağın tay yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda manzum bir şekilde 360 ayar döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara bakılırsa az buçuk daha uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu şekil çakmaklar çok pençelidür ve lüks andıran tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma konulemi tabii alevli çakmaklarla, az buçuk devran alabilir. Bu süre size çağ kaybı kadar bölümükebilir lakin puro dayanç ve çalışma gerek. 5- İyi Yandığını Muayene Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma konuleminden sonrasında aksi çevirip çehreünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hoppaçe çekicilik üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm kadem kıpkırmızı ise yakma konulemini temeları ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yakaı tam yanmamışsa, yani tüm kadem kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu munsapınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü değersiz dem daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış bölüm da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz sineime hazır. Evet evet siz hazır mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara sineilmeli. Alacağınız her dem ortada en azcaından 40 saniye muntazır olmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kadar sinemeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da elden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o derece kötülaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Değersiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Esrar hoppaçe ağıza doldurulur ve zevk alıcıların dumanla tembihlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca ilişik gösterdiğinizin bir konuaretidir. Sönen puronun küllerini iyice temizleyin. Bunun sinein kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri iyice temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein yeniden yakma dert oluşum etmez. Fakat el imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda kederlilik hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene hatta daha uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve nasıl şgeri olan 2 şart şurtı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın zeminın suhunet dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız zemin sıcaklığının 16 ila 18 ayar ortada başüstüneğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Ev içinde bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden zemin sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lüzumlu yoktur. Fakat lacerem şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama zeminını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek dert ile mukabillaşmazsınız. Muhafaza zeminı sıcaklığında gerçek dert zeminın soğuk değil lüks har olmasıdır. Çünkü saklama zeminı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile mukabillaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise saklama zeminının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet lüks kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Bittabi rutubet saklama zeminı sıcaklığına bakılırsa takas gösterecektir ve bu yüzden de saklama zeminı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise herhangi bir çekicilik geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta çekicilik geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama zeminının çekicilik geçirmemesi ve buna bentlı olarak da kutu sineindeki rutubet ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlayacak nasıl çekicilik geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları nasıl çekicilik geçirmedikleri sinein başka rakiplerine mehabetli nüans atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir